Házirend

Mivel a jelentkezés automatikusan egyenlő a szabályok elfogadásával, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd át a Házirendünket, ugyanis a „törvény nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól”. 
Hosszúnak tűnhet, de sok új dolog nincs benne, mint más kihívásokon, ettől függetlenül fontosnak éreztük a lejegyzésüket a későbbi bonyodalmak elkerülése érdekében.

Kérünk mindenkit, hogy ügyeljen a betartásukra a verseny tisztasága érdekében!





  1. Kizárólag olyan történetet küldhető be, amely a felkészülési idő alatt íródott, máshol még nem volt publikálva.
  2. A versenyző a művét egészen a szavazás lezártáig más oldalakon nem publikálhatja, nem árulhatja el, melyik az övé. Ha ez megtörténne, a versenyző azonnali kizárásban részesül, a csapat nem készíthet póttörténetet sem.
  3. A jelentkezők a szavazás ideje alatt sem a saját, sem az ellenfele csapatának történeteit nem pontozhatják.
  4. A történetek minimum hossza 4000 szó, felső korlát 12 000 szó, és kizárólag befejezett műveket áll módunkban elfogadni. A szószám felső határa indokolt esetben átléphető, de kérünk mindenkit, hogy legyen tekintettel az Olvasókra, valamint a Zsűri tagjaira, akik igyekeznek minden történetet figyelmesen elolvasni, és érdemi kritikával ellátni.
  5. Formailag Times New Roman betűtípust kérnénk, 12-es méretre állítva, a történetet sorkizártra igazítva.
  6. Leginkább karakterhű történeteket várunk, azonban az AU megengedett.
  7. PWP, crossover sztorik indítása szigorúan tilos! A 18+ és slash tartalmak jelzése a figyelmeztetések között pedig kötelező. Incest engedélyezett, de csak úgy, ha az Író a vérfertőzésre vonatkozó ötletét előbb elküldi a kihívás e-mail címére, és a Zsűrivel karöltve eldöntjük, hogy mehet-e vagy sem. (Az ötletet névtelenül fogjuk kezelni, így a Bírák később nem fogják tudni, kinek a történetét olvassák.) 
  8. Idézet, dalszöveg, vers esetében az eredeti szerző feltüntetése kötelező, nem haladhatja meg a történet 15%-át, idegen nyelvű szöveg esetében kérjük mellékelni a fordítást is.
  9. Kép beszúrása esetén fel kell tüntetni, honnan származik, fanart felhasználásánál pedig az alkotót is.
  10. Ajánlott bétázott történet indítása! (Ha nem megfelelő a helyesírása, egyszer visszadobjuk a szerzőnek javításra, de másodszorra kizárásra kerül a történet. Emiatt érdemes az átnézetése, mert a határidők nem változnak, a csapattagok pedig nem biztos, hogy örülnek egy ilyen bakinak.Amennyiben egy Szerző a világháló egyetlen elrejtett zugában sem találna bétát, abban az esetben kizárólag helyesírásilag átnézzük a történetét, de a logikai buktatókra, OOC vonásokra nem hívjuk fel a figyelmét. Viszont ebben az esetben a beküldési határidő előtt legalább egy héttel köteles eljuttatni hozzánk a pályaművet, hogy legyen ideje a hibákat visszaküldés után kijavítani.
  11. A szerzőknek hetente egyszer jelezni kell felénk a fórumon, hogy hol tartanak az írásban.
  12. Félidőben kérünk egy privát e-mailt is, amiben az addigi és a várható szószám, a történet műfaja, korhatára és rövid tartalma szerepel.
  13. Az írók kötelesek időben jelezni, ha határidőig előreláthatóan nem készülnek el a történetükkel, azonban naponként 1 pont levonás jár a csúszásért ‒ vonatkozik ez a helyesírás miatt visszaküldés esetére is.
  14. Amennyiben egy versenyző visszalép az alkotói szakaszban a részvételtől ‒ és ezt időben jelzi is ‒, a csapat írhat póttörténetet.
  15. A beérkezett munkákat érkezési sorrendben fogjuk publikálni, csapatonként felváltva.

A szabályok be nem tartása  a versenyből való kizárást, vagy akár egy Molly-féle rivallót is vonhat maga után. Hogy melyik a rosszabb eset, arról vitatkozhatnánk!



A pontozásról a szabályokat keresd a megfelelő menüpontban!


3 megjegyzés:

  1. Tetszetősnek találom a kihívást, sok eddigi tipikus kihívás-hiányosságot megoldottatok. Azt viszont abszolút nem értem, miért tiltott az incest. Azért ezzel a Weasley-szereplők közt tevékenykedők elég jelentős hányadát kizártátok... A könyvhűség megkövetelését ilyen formában szintén elég kétélű fegyvernek látom.

    VálaszTörlés
  2. Szia votiv!
    A könyvhűséggel (AU-val kapcsolatban) már agyalunk a módosításon, illetve azon is, hogy a felső határt felemeljük/eltöröljük.
    Incestnek viszont nem biztos, hogy annyira örülnénk, mivel más szereplők is beleírhatóak a történetbe, így nem lenne rá szükség, hogy testvérek között is dúljon a l"amour. (Fred-Angelina-George trió még belefér. ^^)

    VálaszTörlés