Gula


Gula éhezett a tudásra, és egy rendkívül frappáns kérdéssel állt elő:

"Mitől repül a repülő? Magyarázd meg Arthur Weasleynek varázslónyelven."

Fasten your seatbelts! Rázós válaszok következnek.


FuraMark:
Fura egy szerkezet. Úgy működik, mint a hoppanálás, csak itt nem azt érzed, hogy átnyomnak egy szűk csövön. Olyan, mintha lebegne az egész, pont, mint amire Vingardium Leviosat szórtak.

heloise:
Én férfiasan bevallom, hogy azért nem buktam meg fizikából, mert senkit nem érdekelt a fizika, mint tantárgy, ezért az alapokon túl nem vettünk semmit. Még azt is kipuskáztam.
Tehát szerintem a repülő valamilyen sötét mágia folytán repül, ellenben ha érdekli az azt felépítő anyagok atomszerkezete és hasonló furcsa dolga, szívesen megválaszolom a kérdéseit. ;)

Snakey:
Nos, kedves Arthur. A mugliknál van egy fizikának nevezett dolog. Ez azt magyarázza, hogy miért ütköznek össze tárgyak, miért nem repülnek, vagy hogy miért pottyan le az alma a fáról. Nos, a repülő mégis repül. Feltehetően a szárnyak miatt, mivel ez kettészeli a levegőt, a felső részén gyorsabban megy a levegő, az alsón meg lassabban. Így a szárny alatt sűrűbb lesz a levegő, nagyobb lesz a nyomása. Mivel alatta nagyobb a nyomás, felette meg kisebb, ezért ez valamiféle felhajtóerőt generál. Ez meg felnyomja a repcsit és szépen repülni fog :)
Szerintem olyasmi a két szárny, mint sok-sok seprűnyél összetéve.
Viszont az is lehet, hogy a muglik olyan ostobák, hogy azt hiszik, tudnak repülni, és ezzel valamiféle mágiát szabadítanak fel, amivel ténylegesen repülni tudnak :)

mellons:
Járt már Charlie-nál Romániában, nemde, Mr. Weasley? Látta a sárkányokat. A repülő pontosan ilyen. Nagy testű, kemény, üzemanyaggal megy, és ha baj van, tüzet okád. Míg a sárkány pusztán elrúgja magát a földtől, a repülőnek hosszasan kell gurulnia, mire eléri a megfelelő sebességet ahhoz, hogy a légáramlatok és a motorjai felemelhessék. A muglik leleményesen találtak egy olyan anyagot, ami egészen nagy motorokat is képes meghajtani hosszú távon, mint ahogy az energianövelő bájital feltölti a beteget kimerültség esetén. A hatása persze nem örökéletű, időről-időre fel kell tölteni, mint ahogy a sárkány is eszik. A repülőnek is vannak szárnyai és farka, hogy játszhasson a légáramlatokkal és felfeküdjön rájuk. A farok részén vannak irányító lapátok, amit ha mozgatnak, biztosan tarthatja az úti célt, mint ahogy egy Gömb sárkány cikázik az égen. A hatalmas, forgó lapátokkal felszerelt motorok hőt termelnek, és elégetik az üzemanyagot, ami ha elfogy, le kell szállniuk, mert ahhoz túl nagy a repülő tömege, hogy pusztán az áramlatok a levegőben tartsák. Ha a sárkány nem csapkodna a szárnyaival, energiát leadva, gyorsan lezuhanna a fák közé. Abban az esetben, ha minden jól működik, legalább olyan gyorsan el lehet jutni egy mugli repülővel bárhová, mint ahogy egy csúcsminőségű versenyseprűvel. Ha gondolja, egyszer tesztelhetnénk Harryvel, ő ügyesen repül, én pedig kiválóan vezetek repülőt. Szóval tetszik az ötlet. Igazán jó látni a lelkesedését, Mr. Weasley.

Gin:
- Mondtam már, hogy a léghajót hélium hajtja? Az egy fajta gáz, ugyebár. Nos, láttál hasonlót a repülőgépeknél?
Hogy nem? Nem véletlenül... Tudod annak a sok embernek egyetlen egy dolgot adnak az úton: Babot.
Hova mész? Ejnye, hát mit vártál? Lebegtetést? Hiszen muglik!

Vero18:
Vannak olyan bájital alapanyagok, amiket el kell égetni, hogy megmutatkozzon a mágikus hatásuk. Ilyen anyag a kerozin, amit a repülőkbe töltenek. Amikor a kerozin ég, a felszabaduló energia olyan erősen hajtja meg a propellereket, hogy képes felemelkedni a talajról.
Persze, a mugliknak más magyarázatuk van erre a folyamatra, de tévednek.

Rékaa:
Pont úgy, mint a repülő autód Arthur: varázslattal.
(én se tudom O.O)

Severus05:
Valami olyasmitől, amit a muglik készítettek gépekkel, és az segíti "repülésében" a repülőt.
(Egyébként lövésem sincs, hogy mitől.:DD)

woolfe:
Se rendes humanoid-nyelven, se varázslónyelven nem tudom elmondani, miért repül. A repülők hatalmas madarak, és... De komolyan, hogyan működnek? Motorral, értem én. Ja, hogy magammal beszélgetek? Aki tudja a helyes választ, az valahogy juttassa már el hozzám, megköszönném. :’D

Lizi Eyre:
A repülők hasonlóak a seprűkhöz, csak bonyolultabbak és nem mágia, hanem összetett rendszerek miatt tud felszállni. A személyszállító gépek elejében több mugli ül, az
úgynevezett pilóta és másodpilóta – vagy pilóták. – Ők vezérlik a repülőgépet. Ebben a nagy szerkezetben van mérettől függően, egy vagy több tartály, ebbe töltik az üzemanyagot, a kerozint, amitől egyáltalán el tud indulni. Ez egy elég furcsa anyag, amit a muglik a saját varázslattól mentes bájitaltanukkal készítenek el. Persze ez nem egyszerű folyamat. Aztán ha minden rendben van a gépen, működnek a szárnyai – tudod, az a két nagy durung izé az oldalán! – akkor felszállhat. A pilóta elindít valamit, amitől működésbe lép az egész, aztán pedig felszáll és amint a kerekei elhagyják a föld felszínét, már repül is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése