Invidia


Invidia kérdése megdolgoztatta a versenyzőket, de legalább megtudtuk a talányra a választ:

"Szerinted hány Weasley kell egy villanykörte kicseréléséhez? (Az "egy sem, mert varázslók" válasz nem játszik!)"

Kattints tovább, hogy fény derüljön a megoldásra!


Snakey:
Van náluk villanykörte?
Tegyük fel, hogy van, akkor kell Percy, aki felméri a kárt, megállapítja, hogy szükséges kicserélni és ezt jegyzőkönyvbe veszi. Ott vannak az ikrek, akik azon görcsölnek, hogy Percy hogyan képes ennyire komolyan venni egy ilyen kis dolgot is, és megbűvölik a pennát, hogy karikatúrákat firkáljon a jegyzőkönyves papírra.
Bill küld egy baglyot a boltnak, amiben megrendeli a kérdéses villanykörtét, közben Mollyval egyetemben igyekeznek, hogy megmagyarázzák Arthurnak, hogyan is működik ez a mugli alkalmatosság.
Ron még alszik, így őt figyelmen kívül hagyhatjuk.
Ginny átveszi a megérkezett csomagot, és miután felkeltette legifjabb bátyját közös erővel kitekerik az előzőt és betekerik az új körtét, ezt Percy szintén jegyzőkönyvbe veszi a megregulázott pennával.
Charlie pedig kisunnyog a hátsó kertbe újdonsült bébi sárkányával, aki volt kedves kiégetni az előző körtét.
Szóval az érintettek: Percy, Bill, Ron, Ginny, és Charlienak is volt egy kis köze hozzá, szóval 5. :)

Vero18:
Miután Arthur - a Mugli Masinériák Mestere - sikeresen megcsapatta magát az árammal, Molly az ő ápolása és dorgálása közben rászólna a gyerekekre, hogy cseréljék ki a villanykörtét.
Ginny lelépne a konyhába, mert inkább mosogat, minthogy a bátyjai szerencsétlenkedését nézze.
Ron munkájába mindenki beleszólna, így hamarosan feladná.
Percy túlságosan bonyolult tervet eszelne ki, amivel végül nem sikerülne megoldania a problémát.
Az ikrek azon vitatkoznának, hogyan lehetne trükkös villanykörtét építeni, ami a betekerés után harminc perccel zárlatot színlel, és eközben a lakás többi világítását rózsaszínre változtatja.
Charlie Romániában van.
Bill Egyiptomban van.
Molly végül megunja a végtelennek tűnő vitákat, és tizenöt darab másodperc alatt betekeri az említett villanykörtét, majd mindenkit elzavar törpementesíteni...

Rékaa:
7.: 1, aki fogja a széket, 1 aki rajta áll, Molly aki sopánkodik, Arthur aki érdeklődik, az ikrek, akik szórakoztatják a széken állót, Percy aki okoskodik.

Severus05:
Szerintem négyen minimum kellenének, mert ha Arthur cserélné ki a körtét, akkor a csodálkozásával magához hívná a kíváncsi ikreket, és Mollyt, ami nem túl szerencsés, főleg ha elég morcos kedvében van.:)

Lizi Eyre:
Arthur biztosan, hiszen ő az, aki odavan a muglikért, tehát biztosan az ő ötlete lenne, csak azt nem tudná, hogy hogyan kezdjen neki. Molly is ott lenne, csóválná a fejét férje mániáján, és/vagy próbálná rávenni, hogy varázsoljon, hisz egy egyszerű Lumosszal minden megoldható lenne. Aztán az ikrek is ott lennének, akik biztosan valami csínyen törnék a fejüket, és addig ügyeskednének, míg meg nem szerzik apjuktól a pótkörtét és vagy összetörik, vagy felhasználják egy legújabb vicces termékükhöz, így a körte nem kerülne a burába. Pláne, hogy még a kiégettet sem vették ki a helyéről, minden maradna úgy, ahogy volt. Majd pedig évekkel később, mikor Ron már elvette Hermionét, felvetődne ez a történet, a lány pedig elmagyarázná, sőt meg is mutatná apósának, hogy kell kicserélni.

woolfe:
Bill, Fred és George egyenként is meg tudják oldani, mert elég magasak és kreatívak. Ebben az a szomorú, hogy tényleg elgondolkoztam a válaszon, eszembe jutott Mr. Weasley mugli-mániája, Ron pók-parája (nem tudom ilyen későn frappáns lenni, tessék elnézni nekem), ami miatt nem merne a fészer közelébe menni, ahol a létrát tartják, Ginnyt meg nem szeretem, pedig elég vagány lenne hozzá... Ez gonosz kérdés volt, maradjunk ennyiben. :’D

Gin:
- Egy, aki hívja a mugli barátokat, hogy cseréljék ki :p
Amúgy meg... Villanykörteeee??? :D

mellons:
Szerintem ez pont egy olyan mérvű feladat, ami az összes Weasleyt megköveteli. Kivéve természetesen Percyt, aki önnön fontossága teljes tudatában alantasnak tartana egy efféle mugli találmány mugli módszerrel történő megjavítását. Ellenben Arthurt kétségtelenül annyira felvillanyozná a téma, hogy az energiáitól az izzó pár pillanatra új erőre kapna, még ha a szál ki is égett. Kizárt, hogy az ikrek ne akarnának ott téblábolni, és lehetőleg ötleteket gyűjteni egy új találmányhoz, hogy Molly ne sápítozzon aggodalmasan, míg Bill és Ginny lakonikus nyugalommal felhívnák rá apjuk figyelmét, hogy egyáltalán nem ért a művelethez, ezért jobb lenne elkerülni a bajt. Charlie pedig, annak biztos tudatában, hogy baj lesz, éberen szemmel tartja a forgatagot, hogy aztán a segítségükre legyen, amikor - és nem ha -, arra szükség lesz.

heloise:
Molly észreveszi, hogy kiég a körte. Megkéri Arthurt, de ő odakinn bütyköli a szegény, sokat látott Fordot. Az ikrek (nem érdekel, Fred nekem KELL) önként vállalkoznak, de amíg az egyik mászna fel, a másik rázza a létrát, így mindketten igazán csinos röppályán zúgnak le. Ginnyt felidegesíti a helyzet, így felmászna ő is, de erre meg kijelentik, hogy nem női munka ez. Miután Ginny rezigáltan leül a kanapéra, hogy figyelje a műveletet - és stikában kipróbálja a rémdenevér-rontást, persze, nem női munka, mert nincs emancipáció -, befut Ron is, aki nem érti a felbolydulást, egészen addig, amíg össze nem kapcsolja a létra-a-csillár-alatt képsort a fejében alkotott gondolatvilággal. Mint hős megmentő - végre megkapja a világraszóló lehetőségét - megoldaná a helyzetet, de az ikrek röhögve kirántják alóla a létrát.
Filmvászonra kívánkozik az a zuhanás, amit bemutat a mélyen tisztelt közönség előtt.
Molly ekkor már paprikapiros fejjel ordít az ikrekkel, Percy a Minisztériumi munkáiról és az Üstfenekek fontosságáról és ezek méltatlan helyzetéről sápítozik minden hallgatóság nélkül csendért rimánkodva, mire végre a szabadságon levő Charlie beletörődött képpel, ám sunyiban Percy vergődésén röhögve - ha nem Molly lenne az anyja, hagyta volna - levánszorog, és egy intéssel megjavítja az elpattant izzószálat.
Ha összeszámolom a csökevényes matematikatanulmányaim során összeszedett ragyogó képességeimnek, akkor talán 8.

FuraMark:
Hát szerintem csak Arthur cserélné ki kézzel :D :D :D
http://missglayiii.files.wordpress.com/2011/07/hp_subway.gif 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése