Kykyke


Kykyke is kíváncsi kedvében volt, és elgondolkodtatta a válaszadókat a kérdésével:

"Mit tennél, ha egyetlen napra (24 órára) bekerülnél a varázslóvilágba (mondjuk valamikor Harry roxforti időszakában)? Kit keresnél fel először? Mit néznél meg mindenképpen? Pálcát vennél? Úgy érzed, ki tudnád használni azt a napot, hogy varázslóként/boszorkányként élhess? (Részletes mesét várok, mit tennél azon a csodálatos napon.)"

Lépj át a varázslatos univerzumba, és ismerd meg a versenyzők világát!


Lizi Eyre:
Megpróbálnék minden percet kiélvezni. Nagyon fel lennék pörögve. Bejárnám az egész kastélyt! A Nagyteremben reggeliznék a griffendélesek asztalánál, és biztosan a trióval vagy az ikrekkel lógnék. Őket megkérném, hogy mutassák meg a kastély legjobb részeit, elmennék a Szükség szobájába, a prefektusi fürdőbe, beülnék McGalagony egy órájára, a konyhán ebédelnék, aztán irány a könyvtár! Ott Hermione körbevezetne, olvasgatnánk, majd Harryvel és Ronnal kimennék a parkba, és megkérném őket, hogy tanítsanak meg kviddicsezni, tehát irány a pálya! Persze végig Ront bámulnám amikor csak lehet, talán még a bátorságomat is összeszedném, hogy megcsókoljam, és nagyon-nagyon elpirulnék. Merlinre, annyira imádom azt a pasit! Aztán még Lunát feltétlenül felkeresném, ahogy Hagridot is, akivel egy kis esti kirándulást tennék a Tiltott rengetegben. Ha nagyon mázlista lennék, akkor még egy unikornist is láthatnék, persze Aragog és családja fészkét messziről elkerülném.
Ám félek, hogy nem tudnám kihasználni teljesen az időt, mert egy nap nagyon kevés mindenre, hiszen Roxmortsba el se jutnék, annyi minden látnivaló van az iskola területén belül is.
Mikor véget érne a nap, nagyon elszomorodnék, hogy búcsút kell vennem újdonsült barátaimtól, hiszen szeretnék velük maradni, és én is boszorkányként élni.

woolfe:
Nagyon kiábrándító leszek, de egy tapodtat sem mernék mozdulni, mert utána egész életemben ezen szenvednék, hogy már nincs, meg volt, és amúgy is, ez nem fair, stb. Ha nagyon muszáj lenne, és tegyük fel, hogy nagyon muszáj, elhoppanálnék egy rakás helyre, ahová egyébként sosem jutnék el, meg bekukkantanék egy varázsló könyvtárba, tankönyveken kívül találnék-e szépirodalmi alkotásokat, mert azok nem is rémlenek a regényekből. Az is biztos, néhányat elcsennék, legyenek emlékeim. :’D

Severus05:
Majd kiugranék a bőrömből, fel le ugrándozgatnék, és énekelnék, mint egy eszelős.xD
De elsőnek amint Roxfortba érnék, a bosztási ceremóniát várnám, majd Piton professzort keresném fel, azt hiszem.:$ Megnézném a nagyra becsült bájital labort és ha szerencsém engedi, akkor a magán lakrészébe is bepillantást nyerhetek. Utána elindulnék vele az Abszol útra, megvenni a saját pálcámat. Közben persze hallgathatnám gúnytól csepegő megjegyzéseit, hogy egy mugli lánynak, nem fognak pálcát adni, bármilyen szépen is pislog az a pálcakészítőre, miközben hiába is magyaráznám neki, hogy boszorkány vagyok, csak a levél kézbesítésével történhetett valami, hogy cirka 5 évet késett csupán.

Rékaa:
Lenne egy pálcám, s Hermione-t keresném meg, hogy tanítson meg mindent, ami csak belefér 24 órába. majd megkeresném Lunát, mert rá hasonlítok.

Vero18:
Az első másfél órát valószínűleg néma bámulással és csodálkozással tölteném, három óra alatt pedig visítva körbeszaladnám a kastélyt.
Megkeresnék minden Dumbledore Serege és Főnix Rendje tagot, hogy a muglik nevében is megköszönjem a Világ sorozatos megmentését.
Liliomokat vinnék Perselus Piton, hófehér rózsákat Albus Dumbledore sírjára, zoknikat Dobbyéra.
Úsznék egyet a Roxfort tavában, és illendően fejet hajtanék egy hippogriff előtt.
Harrytől kölcsönkérnék pár galleont, és megkérném, hogy együtt vegyük ki a széfjéből, így végigcsillézhetném a Gringottsot. Kétszer.
Bevásárolnék az Mézesfalásban.
Megajándékoznám Madam Pomfrey-t egy olyan medállal, ami megóvja őt minden bajtól és betegségtől.
Segítnék az épp vesztésre álló háznak pontokat szerezni a Házkupáért folyó versenyben. Ennek érdekében bevállalnék akár még egy kviddics meccset is, bár félek a magasságtól :P
Végül beülnék a Foltozott Üstbe egy vajsörre, és nyernék Mógustól egy sárkánytojást, mielőtt az egész Varázsvilág újra elrejtőzik előlem.
(Ha lány lesz, akkor a Luna, ha fiú, akkor a Hagrid nevet adom neki :) )

Gin:
- Loholnék a pincébe és tokostól rontanék kedvenc pinceszörnyimre. Ott pedig... Részletes mesét vártok, mi?
Fityiszt :p

mellons:
Félek, egy nap semmire sem lenne elég a lehetőségek hatalmasságához. Ha pusztán bekerülnék a világba, nyilvánvalóan varázserő nélkül, akkor pálcát venni nem lenne értelme, utána csak fájna a szívem, hogy a sok csoda után, amit láttam, nem használhatom. Amennyi helyszínt csak esélyem lenne bejárni, oda elmennék. Kihagyhatatlan az Abszol út, szereznék egy sötét sikátorban egy sárkánytojást Hagridnak, a Roxfort: minden fontosabb termet, klubhelyiséget körbecsodálnék, az Odú, ahol mindenképpen megterveznék egy varázsvicc vállalati terméket az ikrekkel. A Privet Drive, hogy jól beolvassak Dursleyéknek, esetleg még meg is rugdossam őket. Benéznék a Minisztériumba, gondosan elhelyeznék egy bombát Umbridge környékén, majd a Mungóban vinnék virágot Neville édesanyjának, és dedikáltatnék egy könyvet Lockharttal, csak hogy kigúnyoljam. Mind olyasmit tennék tehát, aminek nyoma marad, hogy legalább arra az egy napra ott jártam. Ha pedig magammal vihetnék mindent, amit abban a szent huszonnégy órában beszereztem, nagyon boldog ember lennék. Főként, ha az egyik ilyen dolog egy volt nincs szekrény, aminek a párja a varázsvilágban maradt.

Snakey:
Abszol utat mindenképpen. Szeretnék végigsétálni és megnézni a kirakodást, a sok taláros embert, és ha lehet beszereznék egy házi denevért :) Még előbb, mint egy pálcát :) Imádnám, ha a szobámban háziállatként tarthatnám.
Tegyük fel, hogy tél van, szóval Roxmortsot is mindenképpen megnézném, végigsétálnék a havas kis varázslófalu utcáján, aztán betérnék a Három Seprűbe egy vajsörre *-* Persze nem lenne izgalmas egyedül sétálgatni, szóval biztos vinném egy-két barátnőmet is. Aztán ha van még rá idő szeretnék megnézni egy kviddiccs meccset :) Hátha a Griffendél játszik a Mardekár ellen és akkor gyönyörködhetnék a csinos fiúkban.
Utána betérnék Hagridhoz, megbeszélném vele, hogy milyen volt a meccs, csak hogy megnézhessem a kunyhóját és rábeszéljem, hogy mutasson nekem egy unikornist *-*
Persze estére betérnék még a Roxfortba is, beülnék a Nagyterembe egy vacsorára. Azért hagytam a végére az iskolát, mert egy nap kevés lenne bejárni az egészet, szóval csak a szívem fájna, így a nap végén megcsodálom. Meg persze kihasználom az éjszakát, és körbesettenkednék a folyosón, imádkozva, hogy ne fussak egy morcos Pitonba vagy McGalagonyba :)
Félek, hogy nem férne be ennyi minden egy napra :) De majd addig kölcsönveszem az időkibővítőt Hermione-től :3

heloise:
Két eset van. Az egyik az, hogy megtarthatom az ott szerzett emlékeket és tárgyakat, a másik nyilvánvalóan az, hogy nem.
Ha megtarthatom, karonragadnám bármelyik arra hajlandó, hoppanálni tudó növendékek (Jensen Acklesek és Jared Padaleckik előnyben), aki majd furikázni fog velem egész nap, némi ébrentartó bűbájjal. Végigmennék Zonkón, a Weasley Varázsvicc Vállalaton, a Mézesfaláson, az Abszol Úton (közben lecserélném a csinos, JaredPadalecki/JensenAckles hódításra tervezett cipőm a házipapucsomra, mert mégis egy mágus a legjobb és legszexibb szuvenír, és mondták már, hogy túl sok Odaátot nézek), innék vajsört, lopnék egy időnyerőt és visszaraknám magam a nap elejére, repülnék, bejárnám Roxmortsot és a Roxfortot, megnézném a Tiltott Rengeteget, megnézném Hagrid tökágyását, lemennék a Titkok Kamrájába, felkéredzkednék Dumbledore irodájába, újabb frissítő varázs és időtekerés után azt hiszem felmennék a Griffendél klubhelyiségébe csak úgy, beszélgetni. Amíg le nem jár az időm, mert nem tekerném többet vissza. Pálcát sem vennék, mert ha csak egy bekerült mugli vagyok, nem kötődött volna hozzám egy sem. Ha varázsló lennék sem lennék képzett, és bár magamtól tanulnék ugyan, de ha nem mehetnék vissza, akkor nem látnám értelmét. És szereznék egy unikornist. De minimum valami csudimudi állatkát. És egy házcímeres sálat/nyakkendőt. Griffendéleset. És Mardekárosat. Meg Hollóhátasat és Hugrabugosat is.
Ha nem tarthatnám meg, akkor is ugyan így tennék, de nem vásárolnék mindenféle mágikus tárgyat, inkább csak megcsodálnám őket és arra használnám a legtöbb időm, hogy minél több látnivalót nézzek végig.

FuraMark:
Pálcát vennék,az tuti :D Nem kötöttétek meg a korszakot, szóval én a hetedik könyvet választom :D Esküt tennék Voldemortnak és belépnék Halálfalónak :D Részt vennék a Roxfort ostromában. Ha meg lejárt a 24 óra, felszívódnék :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése