"Karácsony negyedik napja van,
köszönt és minden jót kíván
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és
egy csíz a csupasz körtefán."
Folytatódik az adventi meglepetés-dömping!
Svédgomba
Hozzávalók - 4 adag
1/2 kg csiperkegomba
4-5 ek étolaj
1 fej hagyma
1 mk pirospaprika
1 babérlevél
1 kis doboz paradicsompüré
só
bors
kb. 1 tk cukor
fél citrom reszelt héja
1 tk citromlé
Elkészítés
A gombát megmossuk, cikkekre vágjuk. A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával és hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, a paradicsompürét, a citromhéjat. Lefedjük és saját levében főzzük, míg egészen sűrű nem lesz.
Akkor belekeverjük a cukrot és a citromlevet. Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Mára egy egészen friss karácsonyi-csokrot hoztunk Nektek, melyért hálás köszönet nereidnek.
"Remus/Sirius párosítású egyperces kis semmiségek. A közelgő ünnepekre való tekintettel szerettem volna hozni valami szépet – és nekem mostanság ők a legszebbek. :)"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése