Még 13 nap...


"Nem tudok én igazi ajándékot osztogatni 
Mint a tehetősek aranytollat és cigarettatárcát 
Én mindenféle szép szavakat gyüjtögettem 
Adogattam olcsón, még nekem is maradt, 
Gondoltam ezekből csinálok most valamit 
Komponálok egy szép karácsonyi korált 
Amit aztán majd együtt fogunk énekelni..."
Karinthy Frigyes


A tovább mögött újdonságok, kifogyhatatlan a puttonyunk!




Mézes krémes:
Hozzávalók  - 12 adag
A mézes lapokhoz
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek disznózsír
4 ek méz (olvasztott)
1 db tojás ((villával felverve))
4 ek tej
A töltelékhez
5 dl tej
100 g búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg   sárgabaracklekvár
A csokimázhoz
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
Elkészítés:
A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)
Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)



Ma egy potterizált Karácsonyi éneket hoztunk Nektek, amelyben Draco bújik Scrooge bőrébe. Hogy kik alakítják a szellemeket? Ezt csak úgy derítheted ki, ha elolvasod a Varázslatos karácsonyi éneket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése