Még 18 nap...


"Bocsmód, még mint egész csöpp gyerek,
Pesten is átbujtam egy telet.
Csillagok és lámpák kavarodtak,
félelmes volt a sok emelet.
Nappal kezdődtek az éjszakák,
csilingelt és búgott a világ,
cicázott az ablakok viszfénye:
Mikulás ment a hátsó gangon át."
Babits Mihály


Kukkants a tovább mögé, hogy mit hagyott itt a Télapó!




Mézes-édes rénszarvas:
Hozzávalók - 8 adag:
1 cs sós perec
1 cs gumicukor golyó alakú
egy jó mézeskalács recept ;)
100 g olvasztott étcsoki
Elkészítés:
Először is vegyük elő a kedvenc mézeskalács receptünket... A már lehűtött tésztát nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra, és egy kés segítséggel 5 cm széles és 5 cm magas háromszögeket vágjunk. A háromszögek két alaplapjára nyomjuk bele a perecet.
Sütőpapírra tegyük a formákat, kb. másfél ujjnyi távolságokban. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és  7-11 percen keresztül sütjük. A megsült formákra még melegen egy csokipöttyöt teszünk a háromszög csúcsába, és ráillesztjük a gumicukrot, vagyis az orrát. A már kihűlt formára egy nyomó segítségével pöttyöket nyomunk a szeme helyére. Majd kivárjuk, míg szépen megdermed a csoki.


A mai nap alkalmából DoroThya megkapó, szívmelengető Albus/Minerva párosítású karácsonyi fanfictionjével szeretnénk Nektek kedveskedni.
"Albus Dumbledore/Minerva McGalagony párosítású történet, ami Harry 4. roxfortos évében játszódik, vagyis a Trimágus Tusa idején, karácsony idején. Öt fejezetes kis történet, nagyon picurit talán OOC-karakterekkel, de igyekszem ezt elkerülni, illetve egy-két eltérés lehet a könyvtől, az ilyesmikért előre is bocsánatot kérek :) Jó olvasást kívánok!"
Cím: Aranyló hópelyhek - klikk a történetért! ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése