Még 5 nap...

"Karácsony nyolcadik napja van,
köszönt és minden jót kíván
nyolc nyúl a vadász oldalán,
hét hattyú, tolla tiszta hó,
hat tyúkanyó,
öt szélkakaska,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és
egy csíz a csupasz körtefán."



Az manók késő éjjel járnak!




Zselés szaloncukor

hozzávalók / 4 adag
3 dl gyümölcslé (szűrt, 100 %-os, cukor nélküli)
6 db lapzselatin (vagy 6 púpozott tk zselatin)
20 dkg étcsokoládé (maximum 70 %-os, jó minőségű)

elkészítés
Áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat (ha porból készítjük, ez a lépés kimarad).
Kis lángon melegítsük fel a gyümölcslevet, tegyük bele az áztatóvízből kivett zselatinlapokat, vagy szórjuk bele a zselatinport és keverjük, amíg feloldódik. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel a zseléalapot, forrás után még 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről. Öntsük formába (nálam 10 x 24 cm-es téglalap, ebből lett fenti db szám) és hagyjuklegalább 1 napi hűtőben kihűlni és megszilárdulni. Vágjuk fel egyenlő (nálam 1 x 2,5 cm-es) darabokra és hagyjuk szobahőmérsékleten, mielőtt csokiba mártjuk.
Gőz fölött olvasszuk meg a 20 dkg - két tábla - összetört csokit (gőz fölött: tűzhelyre vízzel töltött lábos, arra üveg edény, abba csoki, a víz melegítése -ne felforraljuk- közben gőz termelődik, ez olvasztja fel a csokit (max. 40-45 fokra), ha nem így teszünk, a csoki leéghet és használhatatlanná válhat).
Miután teljesen felolvadt a csoki zárjuk el a tűzhelyet és az üvegedényt a vizes tálból kivéve hagyjuk hűlni, hogy ne legyen meleg, mert elolvad a zselé - ujjteszt, ha langyos, kezdődhet a mártogatás.
Tálcára készítsünk ki sütőpapírt - erre kerül a mártott zselé.
Villára tett zselét mártsuk az olvadt csokiba, emeljük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleget, a villa alján lévő csokit húzzuk le az üvegtál oldalán, majd fogpiszkáló segítségével toljuk le a sütőpapírra a szaloncukrot.
A bevont zselét tegyük hűvösebb helyre - ne hűtőbe, elég egy konyhánál hűvösebb szoba és hagyjuk megszilárdulni a csokimázat, majd csomagoljuk.
csomagolás (hagyományos)
A sütőpapírból 14 cm széles csíkokat, az alufóliából 10 cm széles csíkokat vágunk. A sütőpapír csíkokat egymásra fektetjük és a két hosszú oldalát apró metszésekkel bevagdossuk. Végül a csíkokat vízszintesen harmadoljuk (így 9 cm magas darabok lesznek).
Egy alufólia csíkot vízszintesen elfektetünk, arra ráhelyezzük szintén vízszintesen a sütőpapírt, majd a hozzánk közelebb eső éltől elkezdünk egy szem szaloncukrot betekerni.
A vágott élt alulra görgetve két oldalon szorosan összenyomjuk.



A mai történet az erősebb lelkületű elfeknek készült némi incesttel és korhatáros tartalommal az Autumn csapat jóvoltából! A segítőink már meghozták a Szörnyű gyönyört a nagy vágyaknak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése