Még 23 nap...

Kedves Olvasók és Versenyzők!
Engedjétek meg, hogy egy apró adventi meglepetéssel kedveskedjünk Nektek. A mai nappal beköszöntött a december, ezért szeretnénk a segítségetekre lenni, és egy kis karácsonyi hangulatot csempészni a napjaitokba. Számoljuk együtt vissza az időt karácsonyig és ezzel egyetemben a kihívás eredményhirdetéséig.
Minden nap számíthattok egy ilyen bejegyzésre, amiben találtok pár képet, zenét, egy receptet, valamint egy ünnepi fanfictiont - aminek a nagy része direkt a számotokra készült, de néhányat a már publikált művekből kértünk kölcsön az íróktól.
Lássuk hát, hogy is fest majd egy ilyen poszt!


"Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje."
Wass Albert


Kattints a továbbra, majd gyújtsd meg Te is az első gyertyát a koszorún!




Mézeskalács likőr recept
Hozzávalók - 4 adag:
7 dl whiskey
1 l tejszín
2 tojássárgája
2 ek kakaópor
1-2 csipet só
20 dkg cukor
2 dl víz
30-40 dkg méz
1 nagy narancs
1/2 cs egész fahéj
1/2 cs egész szegfűszeg
1 kk őrölt gyömbér
Elkészítés:
Egy nagy, kb. 5 literes befőttes üvegbe beleöntjük a whiskeyt, a mézet és a fűszereket. A megmosott narancs levét kifacsarjuk, és a héjával együtt azt is hozzáadjuk a whiskeyhez. Ezt az egyveleget 2-3 hétig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Naponta megrázogatjuk, hogy a méz felolvadjon. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, amihez hozzáadjuk a kakaóport és a sót. A tojássárgáját kb. 2 dl tejszínben elkeverjük, és hozzáadjuk a tűzről levett kakaós cukorsziruphoz. Ehhez hozzáadjuk a többi tejszínt is. Amikor a tejszín kihűlt, a leszűrt whiskeyt hozzáadjuk. Újra átszűrve, fél literes üvegekbe töltjük.



Az első fanfiction, amit elhoztunk Nektek, a mi mohó Gulánk pennájából származik. 
A kulcsok, amikre megírta az egypercest, az alábbiak voltak:
- Szent Mungó
- angyal
- karácsonyi csoda
Cím: Az őr - rákattintva már olvasható is. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése